WORDT VRIJWILLIGER!

Maak kennis met agroforestry: ecologie, aanleg, beheer, oogsten, heerlijke maaltijden bereiden en vele bijzondere eetbare plantensoorten. Interesse?
Lees hier meer...

Mail ons dan op: info@weerwoud.nl

VOLG ONS OP TWITTER

@weerwoud
 

OVER ONS


 
Image
 
 
STICHTING WEERWOUD

Stichting Weerwoud is opgericht door architect en Agroforestry expert Xavier San Giorgi. De doelstelling van Stichting Weerwoud is om te laten zien hoe ondernemers van de toekomst kunnen bijdragen draagcapaciteit van ecosystemen. Dat wil Stichting Weerwoud in 2022 op Utopia eiland aan de wereld presenteren.

PARTNERS

Inmiddels is een team van lokale partijen rondom het project betrokken. Flevocampus ondersteunt Weerwoud omdat zij onderzoek, onderwijs en ondernemen in de duurzaamheidslag die nodig is in onze voedselvoorziening wil bevorderen. Biologisch akkerbouwbedrijf ERF b.v. neemt de teelt van de eenjarige gewassen op zich. Direct al een mooie leercyclus voor het bedrijf dat binnenkort ook op grote schaal zal starten met Agroforestry rondom Almere.

Wageningen University and Research draagt bij met kennis en onderzoek om het systeem te kunnen onderbouwen en toetsen: wat zijn de effecten op ecologie en economie? Sonne Copijn van BEE foundation adviseert het team over bijenoases en andere belangrijke bestuivers die cruciaal zijn voor de vruchtzetting van de vele gewassen die er geteeld worden. Almeerse Weelde is betrokken om middels verwerking van de oogst enthousiasme en kennis te verspreiden. Studenten van Aeres HBO & MBO gebruiken Utopia eiland voor hun studie en stages.

Zo blijft Utopia eiland niet langer een utopie, maar wordt een landbouw van de toekomst werkelijkheid! Komt dat zien in of in aanloop naar de wereldtentoonstelling in 2022. Je bent van harte welkom op een van de vele excursies.

Vragen? Mail ons dan op: info@weerwoud.nl

 
 
Image
 

Image
Social Media

Facebook

Twitter

 

over stichting weerwoud

Over ons

Contact