Walnocello

A Midsummer Spirit van Weerwoud’s Walnoten

Een nieuwe batch Walnocello

  • Rijke, licht zoete walnotenlikeur
  • Met tonen van kaneel, kardemom, kruidnagel en citroen
  • Ambachtelijk & handgemaakt
  • Biologisch
  • Van het eiland Utopia in hartje Almere
  • Unieke batch met een beperkte oplage van 200 stuks
  • Met de opbrengst steun je de ontwikkelingen op Utopia
Walnocello

Serveersuggesties

  • Drink het puur, lekker naast de koffie
  • Serveer het als borrel koud op ijs
  • Ga voor een kerstige Appel Cocktail
  • Drink het als Almeerse Coffee – op de Irish Coffee manier
  • Mix het tot Walnut Old Fashioned voor een notige twist
  • Tover een Manhattan om naar een Walnut Manhattan
  • Gooi de volumeknop open met wortelsap en sinaasappel voor een zoete dessertcocktail

Walnocello combineert goed met koffiesmaken, vermouth, whisky’s, bourbon’s en citrusvruchten.

Je eigen cocktail of serveersuggestie ontwikkelt? Deel het met de #Walnocello!

Hoe Walnocello ecosystemen herstelt

Walnocello wordt gemaakt van onrijpe, groene walnoten die groeien aan walnootbomen. Na het succes van afgelopen jaar kon een nieuwe batch niet achterblijven en maakte we dit jaar 2 verschillende edities.

Een limited editie van 80 flesjes ‘Walnocello’ is gebrouwen in hartje Almere en gemaakt van groene walnoten van het eiland Utopia, onderdeel van de Floriade Expo 2022. Wat deze likeur bijzonder maakt is de bijdrage aan ecosysteemherstel, omdat de walnoten afkomstig zijn uit het agroforestry project van Stichting Weerwoud.

Agroforestry is landbouwsysteem waarbij bomenteelt wordt gecombineerd met akkerbouw en/of veeteelt. Het is een dynamisch en ecologisch verantwoord systeem waarbij de beheer en het herstel van natuurlijke hulpbronnen centraal staat (ICRAF, 2008).

Op Utopia eiland doet Stichting Weerwoud een voorstel voor 8 verschillende agroforestry systemen. Te denken valt aan deze walnootbomen afgewisseld met hazelaars in grasstroken, waartussen aardappels groeien, kippen tussen wilgenbomen of grazend vee onder hout- en fruitbomen. Meer lees je hier.

Naast de limited editie is er dit jaar ook een batch ‘Walnocello’ gemaakt van groene walnoten afkomstig van verschillende plekken in Almere – zoals lokale notengaarden, om een grotere oplage te maken speciaal voor de Floriade. 

Ons verhaal

Xavier San Giorgi, Lotte Sluiter en Frans Erdmann ontmoetten elkaar op dit prachtige eiland Utopia in Almere. Op het eiland worden door Xavier onder andere walnoten verbouwd in combinatie met andere, meerjarige teelten. Elk project draagt hier bij aan ecosysteemherstel. Als fanatiek thuisbrouwer wilde Lotte graag een likeur maken van de walnoten! Met Frans als professioneel, ambachtelijke en biologischer destillateur van BioSpirits hadden we al snel alle ingrediënten voor een mooi Walnocello partnerschap. Samen met de Weerwoud Community plukten we alle noten volgens traditie op Midzomernacht – 24 juni. Dit jaar is het product in samenwerking met Studio Daagsch op de markt gebracht.